nieuws

Robots sturen boodschappen tijdens London Design Festival

Geen categorie

Het London Design Festival heeft Clemens Weisshaar en Reed Kram uitgenodigd om de jaarlijkse installatie op Trafalgar Square te ontwerpen. Met hun project OUTRACE kunnen mensen acht monumentale robots besturen. Ter plekke, maar ook via internet, zijn berichten te verzenden die door de robots worden vertaald in driedimensionale lichtboodschappen. De robots zijn afkomstig uit de assemblagefabriek van Audi.

Robots sturen boodschappen tijdens London Design Festival

De installatie probeert de versmelting van technologie en media met het alledaagse leven een stap verder te brengen. Iedereen kan via een smartphone of computer via www.outrace.org een bericht achterlaten. Deze wordt vervolgens door de robots in real-time in de lucht geschreven met behulp van stroken krachtige ledlampen, die ook verwerkt zijn in de Audi R15 TDI raceauto die dit jaar Le Mans won.

De berichten worden gefilmd door camera’s met een lange sluitertijd. Deze filmpjes worden vervolgens beschikbaar gesteld op de website en kunnen via diverse sociale media worden verstuurd.

  

De ontwerpers zien OUTRACE als een ‘popup’ productiefaciliteit. KRAM/WEISSHAAR is samen met enkele robotica-experts en een programmeur-team van Audi ruim drie maanden bezig geweest om de robotarmen te programmeren. 

OUTRACE is on- en offline te bewonderen van 17 tot 23 september.

 

Reageer op dit artikel