nieuws

Rietveld achterna in Centraal Museum

Geen categorie

Liefhebbers van architect Gerrit Rietveld kunnen tijdens de tentoonstelling ‘Rietvelds Universum’ in het Utrechtse Centraal Museum aan de slag met zijn ontwerpen. In de Werkplaats Rietveld mogen bezoekers zelf miniatuurmeubels maken, zo liet het museum donderdag weten.

Rietveld achterna in Centraal Museum

 

 

 

Het Centraal Museum wil op deze manier meer inzicht bieden in de motieven, de werkwijze en de ideeën van Gerrit Rietveld, de ontwerper van de bekende rood-blauwe lattenleunstoel. Bezoekers kunnen die stoel in de werkplaats zelf in elkaar zetten of ze kunnen de zogenaamde Birzastoel vouwen, ook uit één stuk. Echte creatievelingen ontwerpen hun eigen meubel.

Volgens het museum is Rietvelds erfgoed nog steeds actueel vanwege zijn experimentele benadering. In de tentoonstelling staat die manier van werken ook centraal. Rietvelds Universum is te zien vanaf 20 oktober tot en met 30 januari.

Utrecht heeft 2010 uitgeroepen tot het jaar van Gerrit Rietveld. De meubelmaker en selfmade architect werkte en woonde zijn hele leven in deze stad. De tentoonstelling ‘Rietvelds Universum’ is onderdeel van het Rietveldjaar.

 

ANP

 

Reageer op dit artikel