nieuws

Programma bekend Dutch Design Week Eindhoven

Geen categorie

Eindhoven is van 23 tot en met 31 oktober dit jaar opnieuw de hoofdstad van Nederlands ontwerp tijdens de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW). DDW presenteert naar eigen zeggen dit jaar “een verfijnde mix van verse talenten, succesvolle ontwerpers en gevestigde bureaus”. Voor de negende editie van DDW zijn er twee co-curatoren aangetrokken die een inspirerende en evenwichtige selectie hebben gemaakt uit een breed scala van ontwerpdisciplines.

Programma bekend Dutch Design Week Eindhoven

Tijdens DDW zijn er talloze exposities, award shows, workshops, openingen, productlanceringen, seminars en feesten te bezoeken. Hoogtepunten van DDW dit jaar zijn onder andere de tentoonstelling Oiva Toikka van Iittala, de expositie over ‘de x factor in ontwerp’ van Onomatopee, het social design-project Design Circus Woensel-West en de opening van de nieuwe locatie van ontwerper Piet Hein Eek. In dit nieuwe pand op Strijp-R zijn er solopresentaties te zien van bekende ontwerpers als Studio Job, Tom Dixon en Floris Hovers.

  

 De Archtoys van Floris Hovers.

Jong talent

Naast gevestigde namen biedt DDW wederom een uitgebreide selectie van jong talent. Zo is er een gezamenlijke presentatie van afstudeerwerk van opleidingen als AKV St.Joost en Jan des Bouvrie Academie (Saxion Next) en presenteert vakblad Items een selectie van het beste afstudeerwerk van het afgelopen jaar. Daarnaast zijn er zowel collectieve presentaties, zoals AtelierNL en Dutch Invertuals, als ook weer vele individuele presentaties van verse (top)talenten zoals onder andere Lenneke Wispelwey, Lucas Maassen en Kirsten Spuijbroek.

Oude bekenden

Jaarlijks terugkerende evenementen en grote publiekstrekkers zijn o.a. de uitreiking van de Dutch Design Awards, Graduation Galleries van Design Academy Eindhoven, de presentatie van Industrial Design bij de TU/e, de expositie in het Designhuis (Oled), de expositie Glass is More (met o.a. Jaap Drupsteen), exclusief pop-up restaurant Eat Drink Design en natuurlijk het Klokgebouw op Strijp-S waar vele activiteiten plaatsvinden.

  

Eat Drink Design 2009

Het volledige DDW programma met meer dan 270 events is vanaf 1 september te vinden op www.ddw.nl.

 

Reageer op dit artikel