nieuws

Prijzen koopwoningen Amsterdam stijgen weer

Geen categorie

De prijzen van bestaande koopwoningen in Amsterdam zijn in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Volgens het CBS is dit de eerste stijging sinds 2008.

Prijzen koopwoningen Amsterdam stijgen weer

 

 

 

Behalve in Amsterdam stegen ook de prijzen van de koopwoningen in Haarlem, Zwolle, Enschede en Emmen. In Ede en Den Bosch waren de koopwoningen nog ruim 5 procent goedkoper. In Rotterdam, Utrecht en Den Haag waren de prijzen in het afgelopen kwartaal nog lager.

Stijging verkochte woningen

Koopwoningen in Nederland waren in het tweede kwartaal gemiddeld bijna 2 procent goedkoper dan in dezelfde periode in 2009. Het aantal verkochte woningen steeg met 18 procent het sterkst in Amsterdam. In de meeste grote gemeenten nam het aantal transacties toe.

Alleen in Dordrecht, Den Bosch, Haarlemmermeer, Nijmegen, Almere, Haarlem en Zaandam werden minder woningen verkocht dan een jaar eerder.

 

Reageer op dit artikel