nieuws

Oplevering Rabobanktoren jaar uitgesteld

Geen categorie

De oplevering van het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht, een ontwerp van Kraaijvanger • Urbis is met negen maanden tot een jaar uitgesteld. Oorzaak is de grote brand van een maand geleden die een deel van de 27 verdiepingen tellende toren verwoestte.

Oplevering Rabobanktoren jaar uitgesteld

 

 

 

Een brand bovenin een van de twee torens sloeg over naar een technische ruimte waar een gasfles vervolgens voor een ontploffing zorgde. Even werd gedacht dat de hele toren kon instorten door aantasting van de constructie, maar dit bleek niet het geval. “Doordat de technische voorzieningen de brand niet hebben overleefd, heeft de gehele bouw flinke vertraging opgelopen”, aldus een woordvoerster van de Rabobank.

De oplevering van de begane grond met daarin de kantine gaat wel door volgens planning. De werknemers die naar de nieuwe toren zouden verhuizen blijven tot eind 2011 in de oude huisvestingd aan de Croeselaan werken. De financiële schade voor de Rabobank is niet bekend.

Impressie rabobanktoren

Ontwerp

Het ontwerp van Kraaijvanger • Urbis bestaat uit twee gedraaide ronde torens van ieder 105 meter hoog. Een glazen huis voegt de twee torens samen. Een doorgaande naar binnen verspringende vloer koppelt de twee torens en vormt een vier verdiepingshoog atrium. In het ontwerp komt rond de torens een grote hal, de plaza, met allerlei voorzieningen zoals horeca.

 

 

Reageer op dit artikel