nieuws

Onzekerheid blijft troef op woningmarkt

Geen categorie

De huizenprijzen zullen dit jaar nog verder dalen, maar volgend jaar weer een stijging laten zien. Het blijft echter onzekerheid troef op de woningmarkt. Dat concludeerde de Rabobank in zijn maandag gepubliceerde kwartaalbericht over de woningmarkt.

Onzekerheid blijft troef op woningmarkt

 

 

 

Dit jaar zullen de prijzen met 1,5 procent zakken, bij een verwachte stijging van 1 procent voor het volgende jaar. ”Het lichte herstel is zeer beperkt in omvang”, aldus de economen van de Rabobank.

In de eerste helft van dit jaar werden bijna 60.000 woningen verkocht. Dit is ruim tweeduizend meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Veel woningen staan relatief lang te koop en het aantal transacties is historisch laag.

Prijzen

Lichtpuntjes zijn er ook. Prijzen en transactieaantallen stabiliseren momenteel op een laag niveau. En met het voorzichtig aantrekken van de economie stabiliseert de prijsontwikkeling momenteel, zo constateerde de bank.

ANP

Reageer op dit artikel