nieuws

OE-DA! Van erfgoed naar design

Geen categorie

De regionale ontwerpwedstrijd OE-DA! biedt jonge ontwerpers de kans om van erfgoed design te maken en daarmee het ‘gevoel van Overijssel’ landelijk te communiceren. Tijdens een expositie van 10 september tot 31 oktober 2010 in Museum Twentse Welle worden de inzendingen getoond. Daaruit zijn genomineerd een melkservies, een rijksmonumentenspel en een erfgoedbaken/lamp Op woensdag 20 oktober wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.

OE-DA! Van erfgoed naar design

 

Bezoekers van de expositie kunnen eveneens stemmen op het ontwerp van hun voorkeur. Het ontwerp met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs van € 1.000. Ook deze wordt 20 oktober uitgereikt.

Het melkservies van Nynke Boelen OE-DA Het melkservies van Nynke Boelens.

OE-DA! is een ontwerpwedstrijd van het KCO voor jonge beginnende ontwerpers tot 35 jaar. Studenten en jonge ontwerpers krijgen door OE-DA! de mogelijkheid om zelfstandig aan hun portfolio te werken en kennis te maken met opdrachtsituaties in de praktijk. De door de jury geselecteerde winnaar ontvangt een bedrag van € 5.000 en intensieve ondersteuning bij de realisatie van het ontwerp.

Nicolette Kler OE-DADe inzending van Nicolette Klerk.

 

 

Reageer op dit artikel