nieuws

Nominaties voor de beste hoogbouw

Geen categorie

De nominaties van de Internationale Highrise Award zijn bekend. Een internationale jury selecteerde vijf projecten die meedingen naar het prijzengeld van 50.000 euro. De winnaar wordt op 5 november in Frankfurt bekendgemaakt.

Nominaties voor de beste hoogbouw

 

 

 

 

De genomineerden zijn:
– Aqua Tower, Chicago door Studio Gang Architects
– Burj Khalifa, Dubai door SOM Skidmore, Owings & Merrill
– Mode Gakuen Cocoon Tower, Tokio door Tange Associates
– The Met, Bangkok door WOHA Architects/associated architects: Tandem Architects
– Shanghai World Financial Center, Shanghai door Kohn Pedersen Fox Associates

Aqua Tower ChicagoAqua Tower, Chicago. Illustratie Studio Gang Architects

Voor de prijs kwamen gebouwen in aanmerking die minimaal 100 meter hoog zijn en de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd. Op basis van onderzoek selecteerde het Deutsches Architekturmuseum 27 hoogbouw projecten uit 16 verschillende landen voor de wedstrijd. De jury selecteerde hieruit op basis van diverse criteria de uiteindelijke nominaties.

 

Reageer op dit artikel