nieuws

M Den Haag story: Continued

Geen categorie

Het braakliggende terrein voor het Centraal Station van Den Haag waar het M-gebouw van Rem Koolhaas zou worden gebouwd, moet binnen twee weken weer begaanbaar zijn voor het publiek. Dat heeft de gemeente laten weten. Het is de bedoeling dat er klinkers op het plein komen te liggen.

M Den Haag story: Continued

 

 

Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling) komt daarna op korte termijn met een plan van aanpak voor een tijdelijke invulling van het plein voor het station. “Een open tentoonstellingsruimte met beelden is een serieuze optie”, stelt een zegsvrouw van de gemeente. Norder liet vrijdag weten de stekker uit het prestigieuze project te trekken wegens alle onzekerheden rond de bouw van het nieuwe kantorencomplex.

Diverse partijen in de Haagse gemeenteraad dringen aan op een zeer snelle invulling van het stationsplein. Collegepartij D66 en oppositiepartijen PVV, SP en de Haagse Stadspartij willen eigenlijk dat het plein een nadrukkelijk “groen karakter” krijgt. ,,Voor een minimale investering valt daar een prachtig park aan te leggen”, stelt PVV-raadslid Bart Brands.

Een meerderheid van de raad wil dat Norder wel zijn plannen voor een grote ondergrondse fietsenstalling onder het stationsplein realiseert, die deel uitmaakten van het Koolhaas-project. “Van de fietsenstalling naast het station wordt maar in beperkte mate gebruikgemaakt”, zegt CDA-raadslid Gert Jan Bakker.

Verder willen PVV, VVD, CDA en de Haagse Stadspartij dat Norder de raad duidelijk uitlegt hoe de samenwerking met projectontwikkelaar Eurocommerce opeens fout kon lopen. Norder stelde vrijdag dat Eurocommerce een “onbetrouwbare” partner was die “onaanvaardbare eisen” had gesteld.

Reageer op dit artikel