nieuws

J. Mayer H. Architects wint Audi Urban Future Award

Geen categorie

J. Mayer H. Architects uit Berlijn is de winnaar van de eerste Audi Urban Future Award. Gisteren werd de winnaar bekendgemaakt tijdens de Biënnale van Venetië. Het bureau ontving 100.000 euro, de hoogste geldprijs in een architectuurwedstrijd in Duitsland, voor zijn ‘waarnemingsmachine’.

J. Mayer H. Architects wint Audi Urban Future Award

 

 

Voor deze eerste editie bracht Audi zes internationale architectenbureau bij elkaar, Alison Brooks Architects (Londen), Bjarke Ingels Group (Kopenhagen), Cloud9 (Barcelona), Diller Scofidio + Renfro (New York), J. Mayer H. Architects (Berlijn) en Standardarchitecture (Beijing). Zij bogen zich over het centrale thema ‘Building a vision for 2030’. Het aantal auto’s op de wereld groeit naar verwachting van 760 miljoen in 2010 naar 3 miljard in 2050. In dat jaar woont 75 procent van de wereldbevolking in de stad. Als autoproducent is Audi zeer geïnteresseerd in de gevolgen van deze ontwikkelingen op de individuele mobiliteit.

Jurgen Mayer H. wint Audi Urbun Future Award In de visie van Jurgen Mayer H. Architects wordt de auto een dynamisch onderdeel van de stad. De in de auto geplaatste IT maakt de auto tot een ‘waarnemingsmachine’. Beelden afkomstig van www.audi-urban-future-award.com

Stylepark AG

De architectenselectie kwam tot stand door Stylepark AG in Frankfurt. Audi heeft dit internationale platform voor architectuur en design aangetrokken als partner bij de organisatie van de competitie. Het resultaat van het werk van de zes architectenbureaus is tijdens de Biënnale te zien in een expositie die is ontworpen door Raumlaborberlin.

 

Reageer op dit artikel