nieuws

Hulp voor architecten bij ondernemen

Geen categorie

Architecten krijgen van de BNA een extra steuntje in de rug bij het ondernemen. De BNA site ‘Zakelijk’ wil de bureaus helpen het hoofd boven water te houden nu als gevolg van de crisis veel architecten in zwaar weer verkeren.

Hulp voor architecten bij ondernemen

 

 

Uit een enquête die begin dit jaar onder de leden van de BNA is uitgevoerd blijkt dat slechts 14% van alle bureaus een ondernemingsplan heeft, waar ook daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt. Struikelpost zijn vaak de financiën en personeelsbeleid. Onder de ondervraagden blijkt dat deze taken niet altijd even efficiënt worden uitgevoerd. De bond wil de bureaus hierbij steunen en bij de verdere professionalisering van de bureaus.

Op www.bnazakeijk.nl zijn onder andere branche- en marktcijfers te vinden. Later in het jaar komt een checklist voor starters. De BNA werkt ook aan richtlijnen voor het opstellen van een ondernemingsplan en start dit najaar een leergang voor het management van de grotere bureaus.

Coaching, waar volgens het onderzoek ook behoefte aan bestaat, wordt voorlopig nog niet ingezet als middel. Voorzitter Bjarne Mastenbroek: “Als je niet weet waaraan het schort of het probleem niet ziet, brengt een coach je niet verder.”

Reageer op dit artikel