nieuws

Egeraat slaat weer een Russische aan de haak

Geen categorie

Sberbank, de grootste bank van Rusland, heeft Erick van Egeraat aangesteld als architect van haar eigen universiteitsgebouw. De bank zal hier voor haar 250.000 werknemers onderwijs, seminars en team building-evenementen gaan organiseren. Egeraats ontwerp voor het 32.000 vierkante meter grote gebouw werd gekozen uit vier inzendingen, waaronder een van David Adjaye.

Egeraat slaat weer een Russische aan de haak

 

Uiteraard streeft Egeraat in zijn ontwerp naar het hoogste niveau van duurzaamheid. Daar horen vegetatiedaken op elk horizontale oppervlakte bij en een klimaatsysteem dat gebruikt maakt van natuurlijk ventilatie. Bijzonderder is de hoofd draagconstructie, die vrijwel volledig zal worden samengesteld uit geprefabriceerde houten onderdelen.

Bij de voltooiing in 2012, zal het universiteitsgebouw het zesde gerealiseerde project van Erick van Egeraat in Rusland zijn.

Reageer op dit artikel