nieuws

Duurzaam drijvend kantoorgebouw

Geen categorie

Attika Architecten ontwierpen voor Waternet een duurzaam drijvend kantoorgebouw dat dient als thuishaven voor de bagger- en drijfvuilvisboten die de grachten van Amsterdam schoonmaken. Het gebouw is gisteren, 17 augustus, op zijn ligplaats aangemeerd in Amsterdam Noord.

Duurzaam drijvend kantoorgebouw

 

 

Het gebouw meet 31 bij 12 meter en bevat drie lagen en is omkleed met riet. De contrasten tussen het riet en de accenten in het corten staal tussen de gesloten vlakken en openingen vormen het uiterlijk van het gebouw.

Daarnaast zijn door Attika duurzame technieken gebruikt zoals een zonneboiler voor warmtapwater, een hoofdverlichting die bestaat uit hoog frequente TL met aanwezigheidsdetectie. Het gebouw heeft geen gasaansluiting en werkt met een collectorbodem met warmtepompprincipe in de betonnen cascovloer van de ark. Het water dient als energiebron voor de warmtepomp. Het pand bestaat uit herbruikbare of biologisch afbreekbare onderdelen.

 

Reageer op dit artikel