nieuws

Draaiend cultuurpodium in Westelijke Houthavens

Geen categorie

De Westelijke Houthavens moeten een culturele broedplaats worden. Hiervoor hebben kunsthistorici Roos Burger en Yvon Yzerman in opdracht van Haven Amsterdam een prijsvraag uitgeschreven die is gewonnen door NL Architects met een ontwerp voor Multi Mill, een multifunctioneel cultuurpodium.

Draaiend cultuurpodium in Westelijke Houthavens

 

 

NL Architects maakt een ontwerp dat bestaat uit drie vleugels die met elkaar worden verbonden door een centraal platform. Elke vleugel heeft een eigen vorm en functie waardoor het geschikt is als buitenbioscoop, theater- en concertpodium .

Het nieuwe cultuurpodium kan worden gedraaid waardoor elk evenement een ‘nieuwe’ achtergrond krijgt die overeenkomst met de wensen van de toekomstige organisator.

 

Reageer op dit artikel