nieuws

Bouw busstation CS Amsterdam weer vertraagd

Geen categorie

De bouw van de overkapping van het busstation achter het Centraal Station in Amsterdam is opnieuw jaren vertraagd. Dat meldt Het Parool. Het glazen dak is waarschijnlijk pas klaar in 2017. Dat is tien jaar later dan gepland. De gemeentelijke dienst IVV is verantwoordelijk voor het uitstellen van de bouw.

Bouw busstation CS Amsterdam weer vertraagd

 

 

 

 

Volgens de verantwoordelijke Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) heeft de vertraging drie oorzaken: discussie over het ontwerp, de complexe afstemming met andere bouwprojecten op het stationseiland en het feit dat het busstation al deels in gebruik is genomen. De dienst benadrukt dat het busstation verder geen vertraging heeft opgelopen, het gaat alleen om de overkapping.

De overkapping van het busstation wordt 360 meter lang en 22 meter hoog en bestaat uit glazen panelen van zogenaamd koud gebogen glas (freeformglass)  De stationskap zal niet alleen beschutting bieden aan wachtende buspassagiers, maar ook aan voetgangers en fietsers op de voorrijdpleinen en op een deel van de kade. Daarnaast zal de nieuwe kap een herkenningspunt vormen langs de IJ-oevers en een nieuwe, grootse entree tot de stad voor de diverse reizigers.

De opleverdatum van het dak is nog niet bekend. Om de busreizigers op het CS te beschermen tegen wind en regen zijn abri’s neergezet.

De vertraging is de zoveelste tegenvaller voor DIVV. Die dienst ligt de laatste tijd zwaar onder vuur en is komend jaar ook nog eens verantwoordelijk voor elf andere projecten in de stad.

Bron: AT5/Parool

 

Reageer op dit artikel