nieuws

Borkel Gorssel mag bouwen

Geen categorie

De nieuwbouw van zorgcentrum De Borkel in Gorssel is weer een stapje dichterbij. Opdrachtgever Sutfene kreeg onlangs goedkeuring van de gemeente Lochem voor het project.

Borkel Gorssel mag bouwen

 

 

 

Twee partijen hadden bezwaar aangetekend tegen de bouw maar de gemeente ziet daarin geen reden om de plannen niet door te laten gaan. De bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Het bestaande hoofdgebouw wordt gesloopt. Het is veertien meter hoog en is in de jaren zestig gebouwd met een vrijstelling van het bestemmingsplan, want dat staat maar een hoogte toe van negen meter. Overigens wordt ook de nieuwbouw te hoog, maar de gemeente wil van een ontheffingsbevoegdheid gebruik maken. Die staat een afwijking toe van tien procent, en daar blijven de gebouwen net onder.

Er komen vijf losse gebouwen aan de Hoofdstraat: drie met woon/zorgeenheden en twee waarin de centrale voorzieningen worden gerealiseerd. In de plannen is ruimte voor 46 aanleun appartementen (zelfstandig wonen met zorg op afroep), 30 zorgwoningen en 24 verpleeghuisplaatsen. Ook komt er een dagopvang voor niet bewoners. 

Bron: de Stentor

Reageer op dit artikel