nieuws

Bloemershof in Dieren

Geen categorie

In opdracht van de gemeente Rheden wordt momenteel gebouwd aan het ontwerp van Bekkering Adams Architecten uit Rotterdam voor de Bloemershof in Dieren. Het project is een combinatie van praktijkschool, gymzaal, brandweerpost, woningen en appartementen, rondom een binnenhof.

Bloemershof in Dieren

 

 

De architecten kozen voor de metafoor van een bos vanwege de landelijke ligging van het project aan de rand van Dieren. Prefab betonnen buitenplaten die rondom het complex worden geplaatst verwijzen naar boomstammen. In de bovenbouw komt een lichte houten bekleding met raampartijen, als een bladerdek boven de bomen.

Bekkering plattegrond Illustraties afkomstig van www.bekkeringadams.nl

De nieuwbouw heeft een oppervlakte van ongeveer 2800 vierkante meter, verdeeld over gemiddeld twee lagen. Daarvan neemt de praktijkschool 1600 vierkante meter in.

Volgens planning wordt Bloemershof maart volgend jaar opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel