nieuws

Winnaars TENT. Academy Awards 2010

Geen categorie

Aslı Toy en Florian Riegel zijn de winnaars van de TENT. Academy Awards 2010; de jaarlijkse competitie tussen de beste eindexamen video’s, films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies.

Winnaars TENT. Academy Awards 2010

 

 

 

 

Aslı Toy van de Gerrit Rietveld Academie won de prijs voor de beste eindexamenvideo van alle Nederlandse kunstacademies. Florian Riegel van de Kunsthochschule für Medien Köln won de TENT. Academy Award For Best Foreign Film, de prijs voor de beste eindexamenvideo van drie gerenommeerde, Duitse kunstacademies. Tot slot won Gwendolyn Keasberry van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag dit jaar de Publieksprijs.

TENT Academy Awards
Videostill uit Samanyolou van Asli Toy

Aslı Toy probeert in haar video Samanyolou zich letterlijk te ‘spiegelen’ aan ‘die ander’ uit de klassieke cinema van het moderne Turkije. De jury omschreef Toy’s werk als een film die haar kracht ontleent aan het performatieve aspect en onderhuids verslag doet van assimilatie en je verhouden tot stereotypen uit het verleden.

Nieuw dit jaar is de TENT. Academy Award For Best Foreign Film. Voor deze prijs werden de mooiste eindexamenfilms van drie Duitse kunstacademies: Hochschule für Bildende Künste Hamburg, de Kunsthochschule Kassel en de Kunsthochschule für Medien Köln vertoond. Van de Duitse genomineerden wist Florian Riegel zich met Holding Still het meest te profileren. Riegel laat je kennis maken met Janice, die al meer dan twintig jaar in het plaatsje Seaside woont, ooit de filmlocatie van de Truman Show. Voorzichtig onthult Riegel de details van Janice’s (meedogenloze) geschiedenis.

TENT Academy Awards
Still van Gwendolyn Keasberry

Tot slot stemde het publiek voor de Publieksprijs 2010. Het publiek koos voor de film Still van Gwendolyn Keasberry, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag.

Na vrijdag zijn de films tot en met 22 augustus in een tentoonstelling in TENT. te zien.

 

Reageer op dit artikel