nieuws

Wie denken architecten wel dat ze zijn?

Geen categorie

In een artikel over de vastgoedfraudezaak in deVolkskrant op 26 juni, werd gerept over bevriende architecten die corrupte vastgoedontwikkelaars bijstaan in hun megalomane projecten. De redactie vraagt zich af, of in deze tijden van crisis architecten zich nog wel kunnen voorstaan op hun geëngageerde houding. Dit komt hun immers vaak duur te staan in de vorm van een misgelopen opdracht.

Wie denken architecten wel dat ze zijn?

Toch zijn architecten er, getuige de uitslag van onze beknopte poll van vorige week, nog steeds van overtuigd dat zij in het bouwproces de aangewezen instantie zijn voor een maatschappijkritische sturing. Het zou interessant zijn te achterhalen waar deze vastberaden houding vandaan komt en of deze in de praktijk net zo ferm wordt beleden met daden als met woorden. Wordt vervolgd?

Reageer op dit artikel