nieuws

Tarra wint twee eerste prijzen Engelermeer

Geen categorie

Tarra architectuur en stedenbouw heeft de eerste prijs gekregen voor zijn landschappelijke visie op het Engelermeer in Den Bosch en de eerste prijs voor een watersportpaviljoen aldaar.

Tarra wint twee eerste prijzen Engelermeer

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil het Engelermeer ontwikkelen tot een hoogwaardig natuur- en recreatiegebied. In het ontwerp ‘Poldermodel’ maakt Tarra een duidelijke koppeling tussen de Haverleij en het nieuwe watersportpaviljoen. Zo kunnen bezoekers vanaf de stad, via de Ertveldplas, aansluiten op de Haverleij.

tarra watersportpaviljoen engelermeer 

Over Tarra’s ontwerp voor het watersportpaviljoen zegt de jury: “Een volledig arbitrair programma. Het ontwerp wordt dan ook vooral als concept opgepakt. Een visie op een gebouw en nog geen ontwerp, de juiste insteek! Het ontwerp biedt wel de kaders om verder in te vullen. Het ontwerp presenteert zich aan het einde van een logische route en spreekt zich uit over de context. Als alles dicht is, kun je hier nog steeds flaneren of vissen. Een vrolijk plan! De locatie voor dit complex is vanuit de landschappelijke visie ook erg goed gekozen.”

 

Reageer op dit artikel