nieuws

Stopt Den Haag ook met bouwen?

Geen categorie

Den Haag gaat na Amsterdam, Eindhoven en Arnhem ook alle bouwplannen in haar gemeente tegen het licht houden. Dit meldde wethouder Marnix Norder gisteren in het financieele dagblad. Het gaat om zo’n 400 projecten.

Stopt Den Haag ook met bouwen?

Het onderzoek naar de levensvatbaarheid van lopende plannen is reeds gestart. Na het zomerreces worden de resultaten bekendgemaakt. Dan is ook duidelijk hoeveel de grondopbrengsten zijn gedaald en zal de gemeente beslissen welke projecten definitief of tijdelijk zullen worden stopgezet.

De dalende opbrengst van bouwprojecten wordt veroorzaakt door de dalende verkoop van bouwgrond. Hierdoor ontbreekt het geld om bouwprojecten en verbeterplannen voor de stad te financieren.

 

Reageer op dit artikel