nieuws

Start bouw Innovatoren door Jo Coenen

Geen categorie

Dinsdag 20 juli wordt op het toekomstige Floriadepark onder de rook van Venlo, de eerste paal geslagen van Innovatoren. Het ruim zeventig meter hoge gebouw is ontworpen door Jo Coenen en wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf BAM. De Innovatoren krijgt twee levens: één als blikvanger tijdens de Floriade 2012, daarna wordt het gebouw ingezet als kantoor.

Start bouw Innovatoren door Jo Coenen

Langs de A73 bij Greenpark Venlo vinden de eerste activiteiten plaats voor de aanleg van het Floriadeterrein 2012. Belangrijk onderdeel van deze internationale wereldtuinbouwtentoonstelling is de Innovatoren, waarvoor Bouwbedrijf BAM volgende week de eerste paal slaat. Bij het ontwerp van Jo Coenen zijn duurzaamheid en een permanent karakter steekwoorden. Na de Floriade moet het complex moeiteloos worden ingezet als kantoorgebouw. De zeventig meter hoge toren met atrium en entreegebouw bieden een vloeroppervlak van vijfduizend vierkante meter. Bovendien is het gebouw gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen. De Provincie Limburg, initiatiefnemer van het project, gaat er dan ook van uit dat de Innovatoren na de Floriade zonder moeite rendabel kan worden ingezet.

Reageer op dit artikel