nieuws

Nominaties beste opdrachtgever

Geen categorie

De vier finalisten voor de Beste Opdrachtgever Award van de Dutch Design Awards zijn bekend. Kanshebbers voor de prijs die de relatie tussen ontwerper en opdrachtgever beloond zijn Priva, Randstad, Grolsch en Royal VKB. De winnaar wordt op 9 september bekendgemaakt.

Nominaties beste opdrachtgever

 

 

 

De selectiecriteria die worden gehanteerd bij de prijs bestrijken het gehele proces – van selectie van bureau tot briefing, de plaats van design in het bedrijf, de mate waarin design wordt gekoppeld aan de strategische doelen, de samenwerking, de ruimte voor creativiteit, omgaan met vernieuwing en het uiteindelijk borgen van de resultaten in de organisatie.

Dutch Design Awards

De Dutch Design Awards wordt uitgereikt aan het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. Uit het totale aanbod van circa 700 gescoute werken en de online inzendingen per subcategorie wordt een selectie gemaakt. Op 23 oktober bepaalt een internationale jury wie de winnaars per subcategorie (zeventien in totaal) worden van de Dutch Design Awards 2010. Voor de publieksprijs kan tot 22 oktober worden gestemd.

Tentoonstelling

De Awards bestaan uit de wedstrijd en een internationaal reizende tentoonstelling waarin de finalisten en winnaars worden tentoongesteld. Van 15 tot en met 22 september is tijdens de Shanghai International Creative Industry Week de expositie te zien. Deze expositie is onderdeel van een internationale toer van ‘best of the best’ van Nederlandse vormgeving, en toont werk van bekende vormgevers waaronder Studio Wieki Somers, Maarten Baas, Thonik, Philips Design, Gert Dumbar, Jelte van Abbema en anderen.

 

 

Reageer op dit artikel