nieuws

Huis van de Sport door Koppert + Koenis Architecten

Geen categorie

Koppert + Koenis Architecten maakten het ontwerp voor het Huis van de Sport dat in 2014 in Hoofddorp-Zuid wordt gerealiseerd. Het centrum, bedoeld voor top-, breedte en aangepaste sport, beslaat een oppervlakte van 16.000 vierkante meter. Het gebouw krijgt een sporthal met 1500 tribuneplaatsen, een turncentrum en vier zwembaden. Ook komt er ruimte voor horeca en fitness.

Huis van de Sport door Koppert + Koenis Architecten

 

Het ontwerp van Koppert + Koenis biedt sporters ruimte om zich te ontwikkelen tot topsporters. Minder-valide sporten, zoals rolstoelsporters, kunnen ook terecht in het nieuwe sportcentrum. Buiten de tijden dat het sportcentrum wordt gebruikt door het aankomend sporttalent kan het Haarlemmermeer Lyceum gebruik maken van de nieuwe sporthal die is op te splitsen in drie zalen.

 Huis van de Sport door Koppert + Koenis

Huis van de Sport door Koppert + Koenis

Met de opdracht is een bedrag van 44,6 miljoen euro gemoeid. Het architectenbureau werkt het voorlopig ontwerp uit tot een definitieve blauwdruk. Naar verwachting wordt het gebouw in 2014 opgeleverd.

Huis van de Sport door Koppert + Koenis 
Afbeeldingen: www.koppert+koenis architecten

 

 

Reageer op dit artikel