nieuws

Finalisten Dutch Design Awards bekend

Geen categorie

De finalisten van de Dutch Design Awards (DDA) zijn bekend.

Voor deze 8e editie van de vakprijzen zijn zeventien finalisten geselecteerd uit meer dan 700 projecten. De winnaars worden 23 oktober bekendgemaakt, waarna de ontwerpen van alle finalisten en winnaars één week worden geëxposeerd in de Brainport Greenhouse tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Hoge kwaliteit, terugkerende thema’s

De selectiecommissies beoordelen het niveau van het werk als zeer hoog en herkenden een aantal terugkerende thema’s. Bij ruimtelijke vormgeving is de tendens dat de ontwerper nog duidelijker een stempel drukt op de identiteit van de openbare ruimte. Bij productontwerp is een grote oriëntatie op services en systemen te herkennen, waardoor producten ook ‘diensten’ worden. Ook het verduurzamen van het product en het toepassen van duurzame materialen blijven actueel. In het vakgebied communicatie voert ‘social design’ de boventoon. De interactie met de gebruiker komt niet alleen tot uitdrukking in digitale media maar ook meer en meer in grafisch ontwerp en visuele identiteiten.

 

 

Reageer op dit artikel