nieuws

Fiets-, skate-, scootpad: ideeënwedstrijd

Geen categorie

Steeds meer mensen verplaatsen zich op skates of bijvoorbeeld per scootmobiel. Dit betekent dat de fietser niet langer het alleenrecht heeft op het fietspad. Het Cement&BetonCentrum is daarom op zoek naar ideeën voor duurzame en innovatieve manieren om fietspaden geschikt te maken voor alle gebruikersgroepen. Het materiaal beton dient een substantiële rol te vervullen.

Fiets-, skate-, scootpad: ideeënwedstrijd

Ideeën kunnen betrekking hebben op nieuwe producten en toepassingen, maar ook op verbeteringen van bestaande processen, producten en systemen. Denk daarbij aan verhardingsmogelijkheden, verlichting, kleuren, rotondes, kortom, alles wat met de infrastructuur voor fietspaden te maken heeft.

Criteria

Criteria waarop geoordeeld wordt zijn originaliteit, haalbaarheid, materiaalgebruik, relevantie voor vergroting van de fietsmobiliteit en relevantie voor de bouwnijverheid en maatschappij.

Prijs

Het beste idee wordt beloond met een fiets ter waarde van 1.500 euro en een voucher ter waarde van 3.500 euro voor onderzoek of advies voor de verdere ontwikkeling van het idee. De deadline voor inzending is 15 november 2010 en de uitslag wordt bekendgemaakt tijdens de Infratech 2011, op 14 januari in Rotterdam.

 

Reageer op dit artikel