nieuws

Drijvend zwembad in de Amstel

Geen categorie

In de Amstel in Amsterdam is maandag het eerste drijvende zwembad van Nederland aangemeerd. Het drijvende bad van 18 bij 5 meter blijft drie jaar in de Amstel liggen, maar gaat in augustus tijdens Sail 2010 tijdelijk naar de Zouthaven in de hoofdstad.

Drijvend zwembad in de Amstel

 

 

 

BadBuiten, zoals het drijvende zwembad heet, is in de vorm van twee enorme bakken maandagochtend vanuit het Overijsselse Hardenberg naar Amsterdam vervoerd. De ene bak is voor het zwembad, waarin dertig mensen tegelijk kunnen poedelen, en de andere is bestemd voor toiletten, douches en kleedhokjes op het water van de Amstel. Het bad is vanaf de oever bereikbaar via een loopbrug, die ’s avonds en ’s nachts op slot gaat.

Het zwembad is tot elf uur ’s avonds open. BadBuiten blijft tot het eind van de zomer van 2013 in de Amstel dobberen. Daarna zal de exploitant het gevaarte verkopen, aldus Waternet.

ANP

Reageer op dit artikel