nieuws

Drie winnaars ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen

Geen categorie

De winnaars van de ideeënprijsvraag ‘Zo Wil Ik Wonen zijn ”EGO’ (Galis Architektenburo, H.W.A. Visscher & Visie-R, R. Stemerdink), ‘De Vakman Centraal’ (Smoes Ontwerpen & Woonstad Rotterdam) en ‘Pick ’n Place’ (Red Concepts, Luke Bruins in samenwerking met space&matter, Sascha Glasl).

Drie winnaars ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen

 

 

Volgens de jury is ‘EGO’ (Galis Architektenburo, H.W.A. Visscher & Visie-R, R. Stemerdink) gekozen tot winnaar vanwege de kritische houding ten opzichte van de betrokken disciplines en de gedegen procesbeschrijving. De indieners van EGO benoemen expliciet wat ontwerpers en ontwikkelaars moeten veranderen en zij reiken daar ook handvatten voor aan. Deze zelfreflectie is volgens de jury een goede start voor een succesvolle nieuwe rol van ontwerper en ontwikkelaar op de woningmarkt.”

 
EGO


De Vakman Centraal

Vakman Centraal

De Vakman Centraal (Smoes Ontwerpen Woonstad Rotterdam) richt z’n pijlen op de bestaande woningvoorraad. Dit concept streeft naar vergroting van de multifunctionaliteit in een wijk door ateliers en werkplaatsen voor kleinschalige bedrijvigheid toe te voegen.
“Deze inzending pakt bestaand vastgoed aan en richt zich op functiemenging in bestaande woonomgevingen. De indieners hebben oog voor vaak vergeten bedrijvigheid en roepen daar veel sympathie mee op. De bedenkers van dit concept hebben het nieuwe werken verder uitgewerkt door het kantoor aan huis verder uit te breiden met bijvoorbeeld het atelier aan huis. Het concept is zo uitgewerkt dat het vanzelfsprekend lijkt”, aldus de jury.


Pick ’n Place

Pick ’n Place

Consumenten krijgen kwalitatief hoogwaardige woontypen voorgelegd bij Pick ’n Place (Red Concepts, Luke Bruins spacematter, Sascha Glasl). De jury zegt hierover: “Pick ’n Place wint vanwege de nieuwe dynamiek die tot stand wordt gebracht door ontwerpers uit te dagen architectuur te realiseren die consumenten aanspreekt. Ook van ontwikkelaars vraagt dit een andere houding. Marktwerking met een centrale rol voor consumenten komt op deze manier sterk naar voren. De inzending is sterk qua consumentgerichtheid.”

Zo Wil ik Wonen

De jury was van mening dat deze drie inzendingen elk op hun eigen manier goed op de wensen van consumenten op de woningmarkt inspelen en daarom een gedeelde eerste plaatst verdienen. De Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen is een initiatief van de NEPROM, de BNA en Nederland wordt anders. De initiatiefnemers willen hiermee professionals op de woningmarkt stimuleren om beter te beantwoorden aan de behoeften van consumenten.

Reageer op dit artikel