nieuws

3D architectuurapplicatie

Geen categorie

Het NAi lanceert vandaag de gratis 3D architectuurapplicatie UAR (Urban Augmented Reality). UAR geeft aan de hand van tekst, beeld, archiefmateriaal en film, informatie over architectuur. Bijzonder is dat deze applicatie het met behulp van augmented reality ook mogelijk maakt om midden in de stad, in 3D, te laten zien hoe de stad wordt, was of had kunnen zijn.

3D architectuurapplicatie

 

Rotterdam is wereldwijd de eerste stad die in UAR beschikbaar is. Vanaf vandaag is via het scherm van de telefoon vanuit verschillende hoeken te zien hoe een alternatief ontwerp voor de Euromast er in de echte omgeving uit zou hebben gezien. Ook is een voorproefje van het nieuwe centraal station Rotterdam beschikbaar.

Later dit jaar volgen Amsterdam, Utrecht, Den Haag en daarna de rest van Nederland. UAR is de allereerste applicatie die op grote schaal gebruikt maakt van 3D modellen. Daarbij is het mogelijk om met UAR werelds grootste architectuurcollectie buiten de muren van het museum, op de plek die relevant is, midden in de stad te bekijken.

Website

Vanaf vandaag is ook de vernieuwde website van het NAi online. Deze heeft één centrale nieuwe zoekfunctie die alle NAi-content ontsluit, zoals boeken, archieven, architecten, bureaus en website-artikelen. Zowel de vernieuwde site als de zoekmachine worden in eerste instantie gelanceerd in een bèta- of ruwe eerste versie, en zullen nog verder door worden ontwikkeld.

Reageer op dit artikel