nieuws

Woningbouwproductie ingestort

Geen categorie

Voor het eerst sinds het uitbreken van de economische crisis zijn de gevolgen duidelijk zichtbaar in de Nederlandse woningbouwproductie.

Woningbouwproductie ingestort

 

 

 

 

Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag naar aanleiding van cijfers over het eerste kwartaal. Het aantal gereedgekomen woningen lag ruim 44 procent lager dan in het eerste kwartaal van 2009.
Verder was het aantal woningen waarvoor een bouwvergunning is verleend bijna 32 procent lager dan een jaar eerder, aldus het CBS.

De daling was het sterkst bij woningen die in opdracht van woningcorporaties zijn gebouwd. Het aantal gereedgekomen corporatiewoningen lag ruim 52 procent lager dan een jaar eerder.

Vergunningen

Ook het aantal aan corporaties verstrekte vergunningen is met ruim de helft verminderd. In het eerste kwartaal ontvingen corporaties vergunningen voor ruim 2.500 woningen, tegen 5.300 woningen een jaar eerder.

In totaal kwamen ruim 7.000 woningen gereed, bijna 6.000 minder dan een jaar eerder. Verder daalde het aantal voor woningen verleende vergunningen met ruim 5.000 tot bijna 11.000.

De neergang was het grootst in Noord-Holland. Alleen in Overijssel werden iets meer woningen opgeleverd dan een jaar eerder.

Bron: ANP

 

Reageer op dit artikel