nieuws

Winnaar Bouw in Beeldprijs

Geen categorie

Fotograaf Erik Klein Wolterink is uitgeroepen tot winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2010. Dit werd op 21 juni tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home in het Cobra Museum te Amstelveen bekend gemaakt. Diana Scherer (Lauingen, Duitsland, 1972) kreeg de tweede prijs.

Winnaar Bouw in Beeldprijs

 

 

Klein Wolterink werd verkozen boven negen andere genomineerde fotografen. Zijn serie foto’s met de titel ‘Terug Thuus’ werd door de jury gekwalificeerd als “meer dan de vertaling in streekdialect van het thema. Goeie beelden, interessant gegroepeerd in een duidelijke, overzichtelijke presentatie. Een keuken die door de jaren heen “Thuus” onveranderlijk bleef.”

Jury

De jury werd voorgezeten door architect Mels Crouwel, en bestond verder uit Ludger Derenthal, directeur Museum für Fotografie te Berlijn, Viviane Sassen, fotograaf en Francis Hodgson, recensent Financial Times en oud-Hoofd Fotografie Sotheby’s Londen en fotograaf Paul Kooiker.

Over het werk van Diana Scherer zei de jury: “Transfer” als serie introspectieve (jeugd)portretten is een uitstekend projectmatige invulling van het thema. Creatief, onderscheidend en zeer verzorgd.

De tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst is voor het publiek toegankelijk van 22 juni tot en met 1 augustus tijdens reguliere openingstijden van het museum (di t/m zo van 11 – 17 uur).

Reageer op dit artikel