nieuws

Succesvolle Dag van de Architectuur 2010

Geen categorie

Tijdens de Dag van de Architectuur 2010 hebben afgelopen weekend vele gebouwen hun deuren geopend voor het publiek. In een recordaantal van ruim vijftig gemeenten in Nederland werden rondleidingen, lezingen, workshops en tentoonstellingen georganiseerd, die ondanks de warmte vele bezoekers trokken. Het thema dit jaar was Een tweede leven: Architectuur & Hergebruik.

Succesvolle Dag van de Architectuur 2010

 

 

In Amsterdam kwamen architectuurliefhebbers af op het programma ‘Van Hot naar Hergebruik’, waarbij onder meer het Kraanspoor (OTH Ontwerpgroep Trude Hooykaas), de voormalige loodsen op het NDSM-terrein en het negentiende-eeuwse Burgerziekenhuis dat wordt herbestemd tot hotel, de deuren openden.

Een ‘architour’ in Breda bracht het publiek langs voorbeelden van hergebruik, waaronder de industriehaven. In Rotterdam waren onder meer de Hofpleinlijn, de Van Nelle Fabriek, Central Post en de RDM Campus met RDM Droogdok 17 (Plus architecten) grote publiektrekkers.

RDM Droogdok 17 in Rotterdam door PLUS architecten

In Groningen was de traditionele tocht langs genomineerde gebouwen voor de Gebouwenenquête een groot succes. Vanuit Amersfoort vertrok een volle bus naar industriecomplex Zeche Zollverein in het Duitse Essen, culturele hoofdstad van Europa en een goed voorbeeld van hergebruik.

Reageer op dit artikel