nieuws

Stemmen voor winnaar Architectuurprijs Haarlemmermeer

Geen categorie

Tot 24 juni is het mogelijk om te stemmen op de genomineerden van de Architectuurprijs Haarlemmermeer. De jaarlijkse prijs staat in het teken van herbestemming. In een expositie die tot 27 juni is te zien in de Genieloods Kunstfort bij Vijfhuizen zijn de alle inzendingen te bekijken. De winnaar wordt tijdens de Dag van de Architectuur op 26 juni bekend gemaakt.

Stemmen voor winnaar Architectuurprijs Haarlemmermeer

 

Genomineerd zijn:

– Het Oude Raadhuis van Hoofddorp. Lehner Grunther architecten tekenden voor de verbouwing tot multifunctioneel centrum voor de kunsten.

– Suiker-silo Halfweg. Jos van Eldonk, Soeters Van Eldonk architecten veranderde de silo’s van de suikerfabriek tot kantoorruimte.

– Graansilo Burgerveen. Uitgangspunt voor het ontwerp van de silo was het handhaven van het karakter et behoud van historische industriële kenmerken. ENZO architecten maakte van de vierkante doos een gebouw dat een woon- en werkfunctie herbergt, met een atelier een souterrain.

– Oude verkeerstoren Schiphol. De toren doet na zijn operationele gebruik en verplaatsing dienst als restaurant. Gemeentewerken Amsterdam verving de oorspronkelijke brandweerkazerne door een elegant paviljoen met dakterras waarin een restaurant is ondergebracht.

– Kunstfort Vijfhuizen
Het fort ligt aan de westrand van de Haarlemmermeer tussen Haarlem en Hoofddorp. Het maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, die tussen ongeveer 1880 en 1920 werd aangelegd als verdedigingsgordel rond onze hoofdstad.Tegenwoordig wordt het fort gebruikt als een centrum voor actuele kunst en cultuur, en is in een ander deel Restaurant ‘t Fort gevestigd.

– Witte kerk Lijnden. Kerssens | de ruiter architecten gaven de voormalige kerk een groter vloeroppervlak. Zonder de ruimtelijk te verliezen is een transparant volume in het middenschip opgehangen.

– Showkas Arendshoeve
Kwekerij de Arendshoeve ligt in de Haarlemmermeer, tegen de grens van het wereldbekende bloemendorp Aalsmeer. Een gedeelte wordt gebruikt al showkas waarin de gezondheidsbevorderende effecten van planten op mensen worden getoond.

– De Meerkerk
Twee voormalige schuren zijn verbouwd tot een modern, multifunctioneel kerkgebouw.

– Gemaal De Cruquius
Op het nippertje ontsnapte dit unieke stoomgemaal aan de sloop, door de op 22 oktober 1934 opgerichte ‘Stichting De Cruquius’, die er een museum van maakte en het stoomgemaal ging onderhouden.

– De Olmenhorst
Landgoed Olmenhorst heeft zich stap voor stap ontwikkeld tot het fraaie landgoed van nu met ateliers voor kunstenaars en woonruimtes.

– Startersappartementen Saturnusstraat Hoofddorp
Het voormalige kantorencomplex uit 1987 ligt in Beukenhorst-West te Hoofddorp. Na het vertrek van de huurder schakelde eigenaar Verwelius Tordoir van den Berg architecten in om het gebouw in 2006 te transformeren naar 60 startersappartementen.

Breng uw stem uit via de website van Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol

Reageer op dit artikel