nieuws

Rudy Uytenhaak ontwerpt VMBO scholen Dronten

Geen categorie

Rudy Uytenhaak Architectenbureau is uit vijf architectenbureaus geselecteerd om, in samenwerking met Royal Haskoning Gebouwinstallaties en Corsmit Raadgevend Ingenieurs de nieuwbouw voor het Ichthus College en het Almere College in Dronten te ontwerpen.

Rudy Uytenhaak ontwerpt VMBO scholen Dronten

 

 

De nieuwbouw omvat een bruto vloeroppervlakte van 6413 m². Daarbij is de stedenbouwkundige inpassing van toekomstige mogelijke uitbreidingen onderdeel van de opgave. De locatie maakt deel uit van het Hanzekwartier, een gebied ten zuiden van de – in aanbouw zijnde – Hanzelijn.

Binnen het schoolgebouw zullen beide onderwijsinstellingen hun eigen identiteit behouden. In de visie van Uytenhaak gebeurt dit door in het hart van het gebouw een bijzonder element te situeren dat de scholen visueel van elkaar scheidt en tegelijkertijd verbindt.

Het gebouw moet op eenvoudige wijze kunnen worden aangepast aan toekomstige veranderende wensen en eisen. De architecten hebben hiervoor slimme, flexibele indelingen bedacht en een installatieconcept waarmee deze wijzigingen eenvoudig kunnen worden doorgevoerd.

Reageer op dit artikel