nieuws

Provada: dagplanner voor Architecten

Geen categorie

De Provada is een vastgoedbeurs. Dat is duidelijk. Maar deze beurs in de RAI (Amsterdam) heeft ook veel te bieden voor architecten. Er zijn volop kennissessies die de horizon van de architect kunnen verbreden. Daarnaast is het een perfecte gelegenheid om je te presenteren aan opdrachtgevers. De redactie van de Architect heeft alvast drie dagplanners gemaakt.

Provada: dagplanner voor Architecten

 

 

Dinsdag 8 juni

10.00 – 10.30 Stand de Architect/Vastgoedmarkt CH01
Uiteraard begint de dag met een kopje koffie op de stand van de Architect en Vastgoedmarkt. Barrista’s van Red Beans maken de lekkerste koffievarianten voor je klaar.

10.30 – 11.30 Zorgvastgoedplein Hal 11
Twee jaar geleden sprak Braungart in een gesprek met Harm Tilman zijn overtuiging uit dat architecten een grote invloed kunnen hebben op de cyclische herontwikkeling van materiaalstromen. In combinatie met het feit, dat recente ontwikkelingen in de zorg in de nabije toekomst een flinke opgave gaan opleveren voor ontwerpers, loont het de moeite om alvast je licht op te gaan steken bij dit debat over Cradle to Cradle in de zorg en ziekenhuis. Hier zal Michael Braungart ook zijn opwachting maken.

11.30 – 13.00 Hal 11, stand AT
Het nieuwe werken is een kreet waar je als architect het fijne van moet weten. AT Osborne consultants managers brengen je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de invloed daarvan op de inrichting van de werkvloer.

13.30 – 14.00 Hal 9, stand 30
Even lekker wegdromen bij de plannen voor de olympische spelen van 2028? DHV neemt je mee. Een mooie gelegenheid om de lunch te verteren.

14.00 – 15.00 Hal 11, stand 1
Speeddaten met opdrachtgevers, wie wil dat niet? Amsterdam Metropolitan Area organiseert een sessie voor partijen die geïnteresseerd zijn in het herontwikkelen van bestaande bebouwing.

15.00 – 16.00 Hal 11, stand 17
Een paar meter verderop presenteren DKV architecten, Proper-Stok, de TU Delft en Grontmij het resultaat van een onderzoek naar de mogelijkheden een energieneutraal appartementengebouw te realiseren. Jan Terlouw zal op scherpzinnige wijze de vier initiatiefnemers bevragen over de resultaten. Hier valt wat te leren.

16.00 – 19.00
Borreltijd! Na dit drukke dagprogramma kun je je moed indrinken om in gesprek te gaan met grote opdrachtgevers. Ga bijvoorbeeld langs bij de netwerkborrel van de rijksoverheid (Hal 10, stand 25).

Woensdag 9 juni

10.00 – 10.30
De dag begint uiteraard met koffie op de stand van de Architect en Vastgoedmarkt in de Centrale Hal.

10.30 – 12.00 Hal 11, stand AT
DBFMORE workshop door AT Osborne over duurzame gebiedsontwikkeling. Altijd handig om te weten hoe andere partijen denken over de mogelijkheden van nieuwe contractvormen en samenwerkingsverbanden.

12:00-12.15 Hal 11, stand 01 t/m 07
Even een koffiecocktail van Amsterdam Metropolitan Area halen om de rest van de dag ook de aandacht erbij te kunnen houden.

 12.45 – 13.45 Hal 11, stand 17
Bezoekers van de Provada kiezen de meest inspirerende verticale stad. Licht vermaak om na de lunch even op adem te komen.

 14.00 – 16.00 Zaal L
DHV, OVG en Agentschap NL (voorheen Senter Novem) over de verduurzaming van bestaand vastgoed. Een van de belangrijkste opgaven voor de komende jaren, ook voor architecten. Een onmisbaar onderdeel van je dagprogramma als je de komende jaren brood op de plank wilt hebben.

16.00 – 19.00
Borreltijd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij kiezen voor de netwerkborrel van DHV (hal 9, stand 30). Hier kun je proberen een paar opdrachtgevers voor de neus van het bureau weg te kapen. Of je gaat naar het ASRE debatcafé op de stand van de Architect en Vastgoedmarkt.

Donderdag 10 juni

10.00 – 12.00 Hal 11, stand 16
We gaan er voor het gemak even vanuit dat je in het academisch kwartiertje even langs de stand van de Architect en Vastgoedmarkt bent gesneld voor koffie. Zo kun je fris aanzitten tijdens een lezing over de onbegrensde mogelijkheden van social media, georganiseerd door Heijmans Vastgoed. Een naïeve veronderstelling, maar wellicht kun je er iets van oppikken voor je eigen praktijk.

12.30 – 13.15 PROVADA Green Forum, Hal 11
Het Green Forum organiseert alle drie beursdagen veel leuke activiteiten. Deze is helemaal toegespitst op de architectendoelgroep en gaat over ‘Green Architecture 2.0’. Klinkt als een loze kreet, maar gezien de partijen die zich eraan verbonden hebben (o.a. DGBC en Agentschap NL) zal het toch hout snijden. Interessant genoeg om kennis van genomen te hebben.

14.00 – 14.15 Hal 11, stand 01 t/m 07
Hapjes!

14.30 – 15.30 Hal 11, stand 15
De IQ-woning is een nieuwe stap in de industrialisering van de woningbouw. Ken uw vijand! Daarnaast geldt: als je ze niet kan verslaan, zoek dan aansluiting!

15.30 – 16.30 PROVADA Green Forum, Hal 11
Presentatie van alle kandidaten die meedingen naar de prijs voor de belangrijkste innovatie voor de vastgoedsector 2010, georganiseerd door DGBC. Laat je inspireren.

16.00 – 19.00
De netwerkborrel van de Vereniging Rotterdam Central District belooft ouderwets gezellig te worden. En wie wil er nou niet iets bouwen in Rotterdam en zijn handtekening opgenomen weten in de enige skyline van Nederland? Hier tref je de spelers in het (maai)veld!

Meer informatie over de PROVADA vind je hier

Reageer op dit artikel