nieuws

Ontknoping ‘De Verticale stad’

Geen categorie

De drie winnende teams van de BNA Jonge Architectenprijsvraag 2010 strijden de komende dagen (8 en 9 juni) tijdens de Provada om de titel ‘meest inspirerende Verticale Stad’. Bezoekers van de beurs kiezen hun favoriete plan op de stand van Proper-Stok. Woensdag 9 juni onthult Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol de winnaar en leidt zij een debat over de toekomstige opgave voor de verticale stad.

Ontknoping ‘De Verticale stad’

 

De BNA schreef de prijsvraag in samenwerking met Ymere en Proper-Stok begin dit jaar uit in het kader van Nederland wordt Anders. Uit 91 inzendingen zijn drie winnaars geselecteerd. De winnende plannen zijn een manifest voor de stad van iedereen van Chris van den Berk en Joost Mulders, SubURBAN Living van Pui Yee Man, Lana Beerends-Du Croq en Dean Moran en WOONDAKEN van Evelyn Galsdorf en Sjoerd Schaapveld.

Manifest voor de stad Manifest voor de stad van iedereen

Kansen voor de 21e eeuw

Aan deze drie winnaars werd de vraag voorgelegd “Biedt de Verticale Stad in de traditie van Corbusier Unité d’Habitation uit de 20e eeuw kansen voor de nieuwbouwopgave die de 21e eeuw met zich meebrengt?”
Samen met de opdrachtgevers (Ymere en Proper Stok) hebben de jonge architecten hun winnende plannen verder uitgewerkt.

Debat

Deze vraag en de drie winnende plannen stelt Liesbeth van der Pol centraal in een debat voorafgaand aan de prijsuitreiking op woensdag 9 juni van 12.45 tot 13.45 uur op de stand van Proper-Stok. Deelnemers aan het debat zijn wethouder Maarten van Poelgeest (gemeente Amsterdam), Stefan Schuwer (Lid RvB Ymere), Peter van der Gugten (algemeen directeur Proper-Stok), Karin Laglas (interim directeur BNA) en de winnende teams.

Woondaken
Woondaken

Reageer op dit artikel