nieuws

Olv Klijn wint PRIXDEROME.NL 2010 Architectuur

Geen categorie

Zoals onze poll al voorspelde, heeft Olv Klijn dit jaar de Prix de Rome Architectuur gewonnen. Met een ruime voorsprong liet hij de andere ontwerpteams achter zich. De tweede prijs is toegekend aan Jeroen Spee & Jeroen Steenvoorden. De andere twee genomineerden waren de duo’s Johan Selbing & Anouk Vogel en Thijs van Bijsterveldt & Oana Radeş.

Olv Klijn wint PRIXDEROME.NL 2010 Architectuur

 

 

Schijven, weefsels en publieke ruimte

Olv Klijn won met zijn plan ‘Schijven, weefsels en publieke ruimte – De ontwerper in positie’. Hierin komt hij met een oplossing voor het August Allebéplein in Amsterdam. Volgens gebruikers moet het plein worden leeggemaakt en opgeruimd. Maar Klijn las in de opgave van de Prix de Rome dat impliciet de vraag naar de betekenis van het ontwerp door Van Eesteren werd opgeworpen

Juryrapport

In het juryrapport staat hierover: ‘Als geen ander bleek Klijn er in geslaagd antwoorden te vinden op de ‘gecompliceerde sociale, economische en culturele dynamiek’ waarover in de opgave voor de eindronde was gesproken’. Daarbij heeft hij ‘op basis van uitgebreide consultaties en een grondige en veelomvattende analyse een rijk en gelaagd plan gemaakt, dat voor tal van opgaven oplossingen aanlevert’.

Reageer op dit artikel