nieuws

Officiële opening rijksmonument Villa ‘Oud Walenburg’

Geen categorie

Deze week wordt in Rotterdam de Villa ‘Oud Walenburg’ opgeleverd. De restauratieplannen voor het Rijksmonument aan de Walenburgerweg zijn in opdracht van Woonbron opgesteld door Walraad architecten.

Officiële opening rijksmonument Villa ‘Oud Walenburg’

 

 

 

Villa ‘Oud Walenburg’ is gebouwd naar een ontwerp van Ed. Cuypers en opgeleverd in 1909 in de nostalgische ‘Um 1800’ stijl. Vanaf 2007 zijn diverse werkzaamheden aan het pand uitgevoerd, waaronder funderingsherstel, restauratie van exterieur en historische interieurs. Ook de tuin rondom de villa wordt heringericht in oude stijl, op basis van oude foto’s.

Hedendaagse techniek

Tegelijk met de restauratie zijn vormen van eigentijdse techniek ingebracht. De villa is onder meer voorzien van een warmte terugwinningsysteem, brandveiligheidsmaatregelen en compleet nieuwe installaties.

Pension Maaszicht

In de villa en het naastgelegen kloostergedeelte is de stichting pension Maaszicht gevestigd. Dit pension biedt onderdak en begeleiding aan dak- en thuisloze jongeren tussen de 17 en 23 jaar uit de regio Rotterdam. De villa heeft als bestemming kantoorruimte, uitgezonderd de bovenste verdieping die in verbinding met het kloostergedeelte staat.

Reageer op dit artikel