nieuws

Mauritshuis breidt uit

Geen categorie

Het Mauritshuis in Den Haag barst uit zijn voegen en wil uitbreiden. Hiervoor wordt een deel van de naastgelegen Nieuwe of Litteraire Sociëteit De Witte ondergronds met het bestaande museum verbonden. Hans van Heeswijk architecten tekende het ontwerp voor de uitbreiding.

Mauritshuis breidt uit

 

 

Het 400 jaar oude Mauritshuis herbergt wereldberoemde collecties van Hollandse en Vlaamse meesters uit de 17de eeuw. Jaarlijks bezoeken ruim 200.000 mensen het museum. Om deze stroom te waarborgen bevat het ontwerp van Hans van Heeswijk architecten voor de uitbreiding een nieuwe tentoonstellingszaal, een auditorium voor lezingen en congressen en educatieve ruimtes. Daarbij worden de huidige museale en facilitaire functies (zoals entree, winkel, restaurant, garderobe) vergroot en aangepast aan hedendaagse eisen.

De uitbreiding is onderdeel van het Masterplan ‘Mauritshuis aan het Plein’. Ook de voorgenomen renovatie van het pand Mauritshuis valt binnen het Masterplan.

Reageer op dit artikel