nieuws

Landschappelijke integratie gaat dialoog aan

Geen categorie

AgwA (Brussel) en Artgineering (Rotterdam) hebben in samenwerking met Ney & Partners, studiebureau Boydens en kunstenaar Adrien Tiritaux (Wenen) de besloten prijsvraag voor het sport en nautisch centrum ‘Grand Large’ in België gewonnen. De prijsvraag werd uitgeschreven door de Franse Gemeenschap (CFWB) voor het Ministerie van Sport.

Landschappelijke integratie gaat dialoog aan

 

Het te bouwen sportcentrum komt op een eiland in het dorp Péronnes-lez-Antoing, in het hart van een waterlandschap dat is gevormd door de Schelde.

De winnaars bedachten een herstructurering van een bestaand complex waarvan twee herbergen, een basketbalveld, een tennisveld en een sportcentrum blijven bestaan. De nieuwe gebouwen gaan het zeilgebouw, kantoren, een voetbalveld en een restaurant vervangen.

De jury was onder de indruk van de landschappelijk integratie van het ontwerp, dat op verschillende niveaus een dialoog aangaat met het omliggende waterlandschap. De pier refereert aan de oude lineaire ingrepen van de sluizen in het landschap. Ook waardeerde de jury de simepele en rationele architectuur doordat het goed inwerkt op het landschap en de fysieke verbinding tussen de diverse functies die worden gekenmerkt door hun veelzijdige ruimtegebruik.

Reageer op dit artikel