nieuws

Kleurrijke gevel

Geen categorie

Villa Vredelust in Oosterbeek is door Strategie Architecten weer zichtbaar gemaakt. Na jarenlang verborgen te zijn achter een lelijke moderne winkelpui die is vervangen door een aanbouw van glas en staal is de oude villa weer zichtbaar voor het publiek. Het gebouw huisvest de 500ste HEMA van Nederland.

Kleurrijke gevel

 

 

Niet alleen de voorgevel is vernieuwd. Aan de villa is een stuk bijgebouwd. De voorzijde is transparant gehouden. De achterkant van het gebouw is gesloten gehouden en bekleed met kleurrijke gevelplaten van Trespa. De gevels bestaan uit een patroon van verticale lijnen. Deze verbeelden volgens architect Henk van Straten de “streepjescode van de HEMA-worst, een idee van ontwerper Jeroen ter Maat.” Van Straten werkte voor het project samen met kunstenaar Jan van IJzendoorn.

Villa Vredelust Oosterhout

 

Reageer op dit artikel