nieuws

Inschrijving AM NAi Prijs 2010 geopend

Geen categorie

Dit jaar wordt voor de vijfde maal de AM NAi prijs uitgereikt aan een jonge architect in Nederland. De prijs is bedoeld om jong talent aan te moedigen, de zichtbaarheid van jonge architecten te vergroten en daarmee hun kansen om bijzondere projecten te realiseren te verruimen.

Inschrijving AM NAi Prijs 2010 geopend

 

 

 

Juist nu in deze economisch ongunstige tijdens willen de uitschrijvers van de prijs, het NAi en vastgoedontwikkelaar AM, jonge architecten voor het voetlicht brengen en hun positie versterken en een geloof in de noodzaak van experiment onderstrepen.

Alle architecten tot en met 40 jaar worden uitgenodigd om projecten die zijn opgeleverd in 2008 en 2009 in te zenden. Inzending is mogelijk tot 30 augustus 2010. De genomineerden worden in het najaar bekend gemaakt. De prijsuitreiking zal medio januari 2011 plaatsvinden in het NAi.

De prijs is eveneens een belangrijk middel om de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse architectuur op de voet te volgen en te documenteren. Hiertoe worden de genomineerde projecten opgenomen in de collectie van het NAi. De prijs werd achtereenvolgens gewonnen door: MVRDV met Hagenland (Ypenburg); NL Architecten met de Basketbar (Utrecht); BAR Architecten met het Brugwachtershuisje (Middelburg) en Powerhouse Company met Villa 1.

Reageer op dit artikel