nieuws

Hoogste punt Elbphilharmonie Hamburg

Geen categorie

De nieuwe concertzaal in Hamburg, de Elbphilharmonie (Elbe Philharmonic Hall) heeft zijn hoogste punt bereikt. Herzog & De Meuron maakten het ontwerp voor een glazen nieuwbouw dat op op een monumentale havenloods is geplaatst.

Hoogste punt Elbphilharmonie Hamburg

 

 

 

In het gebouw komen drie concertzalen, waarvan de grootste met 2150 zitplaatsen in het hart van het gebouw wordt gerealiseerd. De zaal, komt 50 meter boven de rivier de Elbe. Volgens het Zwitserse architectenbureau moet de zaal een superieure akoestiek krijgen.

Bij het ontwerpen van het gebouw is niet alleen aan geluid gedacht. Het bouwwerk gaat een hotel en 45 woningen huisvesten. Een openbaar toegankelijk plein verbindt de beide gebouwdelen met elkaar.

De Elbphilharmonie maakt deel uit van het herontwikkelingsproject HafenCity. Het gebouw kost circa 400 miljoen euro.

Reageer op dit artikel