nieuws

Het eerste ‘Excellent’ duurzame gebouw

Geen categorie

Op de Provada is gisteren het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat ‘Excellent’ uitgereikt. Het certificaat ging naar het nieuwe kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in Den Haag, een ontwerp van Meyer en Van Schooten Architecten en een ontwikkeling van OVG.

Het eerste ‘Excellent’ duurzame gebouw

Het gebouw kenmerkt zich door een transparant en bijzonder duurzaam ontwerp waarbij het welzijn van de gebruiker de belangrijkste drijfveer is. Met een grotendeels glazen gevel wordt een hoge mate van daglichttoetreding gerealiseerd. De entree is voorzien van een atrium dat het gebouw een ruimtelijk, open karakter geeft. Het gebouw gebruikt warmte-/koudeopslag en beschikt over waterbesparende maatregelen in de sanitaire voorzieningen. In de constructie en de bekleding is gebruik gemaakt van FSC-hout. Het kantoor meet 5800 vierkante meter en hoort tot de eerste projecten in het Prins Willem Alexanderkwartier langs de A12 in Den Haag.

Reageer op dit artikel