nieuws

Groot Klimmendaal grossiert in prijzen

Geen categorie

Onlangs is de Heuvelinkprijs uitgereikt, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste gebouw. Winnaar van de vakjuryprijs is het Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal van architect Koen van Velsen.

Groot Klimmendaal grossiert in prijzen

 

 

 

 

Het project werd door de jury niet alleen een meerwaarde voor Arnhem genoemd, maar ook ‘(…) een meerwaarde voor bouwend Nederland omdat het ontsnapt aan de dogma’s van de zorgarchitectuur. Dit bijna sacrale gebouw van licht en schoonheid ademt zorg en aandacht en de belofte van leven, de geruststellende gedachte dat het goed komt.’

De publieksprijs ging dit keer naar het Arentheem College Leerpark Presikhaaf van Broekbakema.

De publieksprijs ging naar het rentheem College Leerpark Presikhaaf van Broekbakema. Illustratie afkomstig van www.broekbakema.nl

Aandacht voor lokale architectuur

De Heuvelinkprijs is in de jaren negentig in het leven geroepen door de gemeente Arnhem en Dagblad De Gelderlander om de aandacht voor lokale architectuur te stimuleren.

Maatschappelijk vastgoed

Het thema van deze zevende editie was – aansluitend bij het thema van de Nacht van de Architectuur – maatschappelijk vastgoed, dat wil zeggen scholen, buurtcentra, zorggebouwen en andere maatschappelijk voorzieningen. Architectuurcentrum CASA, dat tekende voor de organisatie van de Heuvelinkprijs, heeft aan de welstandscommissie, de gemeente en de verschillende Arnhemse corporaties gevraagd kanshebbers voor te dragen die zijn opgeleverd in de periode 2006 tot en met 2009. Uit een shortlist van zes projecten werd door een deskundige jury het beste Arnhemse gebouw gekozen.

Reageer op dit artikel