nieuws

Grand Départ vanaf door OKRA ontworpen kade

Geen categorie

De door OKRA ontworpen heringerichte Westerkade in Rotterdam biedt op 4 juli het decor voor de Tour de France ‘village départ’. De renners vertrekken er voor een rondje door de stad, dat plaatsvindt voor de rit van Rotterdam naar Brussel etappe op 4 juli. De officiële start van de 1e etappe van Rotterdam naar Brussel vindt daarna plaats midden op de vlakbij gelegen Erasmusbrug.

Grand Départ vanaf door OKRA ontworpen kade

Tevens is op dit moment is in de Kunsthal in Rotterdam in het kader van ‘Le Grand Départ du Tour de France’ een tentoonstelling te zien die is gewijd aan de beroemde wielertocht.

Het ontwerp, gemaakt door 24H architecture verbeeldt de route van de Tour de France 2010, waar historische momenten uit de Nederlandse tourgeschiedenis worden belicht via beelden op een 100 meter lange meanderende wand. De wand wordt ondersteund door een vloerprint van de officiële Tour de France kaart met de route van dit jaar, uiteraard in het geel.

Herinrichting kades

De herinrichting van de kade maakt deel uit van een omvangrijke impuls voor de buitenruimte in de Rotterdamse binnenstad. Dit jaar worden de eerste contouren al op straat zichtbaar van het uitvoeringsprogramma, dat volgt op de visie op de openbare ruimte, ‘Verbonden stad’, een coproductie van OKRA en de Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting in Rotterdam.

Reageer op dit artikel