nieuws

Competitie: Bouw Betere Buurten in Haïti

Geen categorie

De regering van Haïti is een internationale designcompetitie gestart voor huizen en buurten in het door de aardbeving getroffen gebied. Aan de wedstrijd is een Expo verbonden die de regering en anderen de mogelijkheid biedt om verschillende oplossingen te zien en testen.

Competitie: Bouw Betere Buurten in Haïti

De Expo is gewijd aan de best-practice oplossingen, naast de bredere stedelijke thema’s zoals groene energie, transport en gebruik van lokale materialen en productie.

De wedstrijd staat open voor iedereen die bereid is om nauw samen te werken met de regering van Haïti. Er is brede steun van organisaties die werkzaam zijn in het veld en een lokaal team wordt samengesteld om de Expo te beheren. John McAslan, de Britse architect die het concept heeft ontwikkeld, benadrukt dat het essentieel is om gebruik te maken van lokale samenwerkingsverbanden en technieken. De Expo richt zich op de holistische aanpak, met de nadruk op woningontwerpen, groene technologieën en de ontwikkeling van gemeenschappen.

Reageer op dit artikel