nieuws

Atelier PRO ontwerpt kantoren Enexis

Geen categorie

Atelier PRO ontwerpt de nieuwe regiokantoren van Enexis. Het bureau verwierf de opdracht via een aanbesteding.

Atelier PRO ontwerpt kantoren Enexis

 

 

 

 

Atelier PRO ontwerpt de twee nieuwe regiokantoren, die worden gevestigd in Maastricht en in Venlo.

Enexis beheert het energienetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Met de nieuwe huisvesting wil de netbeheerder een nieuwe fase inluiden waarin de ontwikkeling van elektriciteitsnet wordt gecombineerd met duurzame huisvesting.

Deze gebouwen bieden onderdak aan de bedrijfsonderdelen die verantwoordelijk zijn voor aanleg, beheer en onderhoud van de energienetwerken.

De architecten gaan de gebouwen zo ontwerpen dat ze energieneutraal zijn. De kantoren worden gebouwd met een modulair constructie- en gevelsysteem. Het modulaire, zonwerende gevelsysteem wordt gemaakt van een composiet op basis van biologische grondstoffen en wordt speciaal voor Enexis ontwikkeld.

 

Reageer op dit artikel