nieuws

Ambassade VS mogelijk in 2014 opgeleverd

Geen categorie

De nieuwe Amerikaanse ambassade wordt op z’n vroegst in 2014 opgeleverd. Dat stelde Fay Hartog Levin, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, donderdag na de ondertekening van de leveringsakte van het perceel in Wassenaar waar het nieuwe gebouw komt te staan.

Ambassade VS mogelijk in 2014 opgeleverd

 

 

“Al alles voorspoedig gaat, kunnen we in de loop van 2012 gaan bouwen”, aldus Hartog Levin. Zij schat dat het daarna zeker twee jaar gaat duren voordat het complex kan worden opgeleverd. Pas als het nieuwe gebouw klaar is, dragen de Verenigde Staten de huidige ambassade aan het Lange Voorhout weer over aan de gemeente Den Haag.

Op het terrein van de nieuwe ambassade komt ook huisvesting voor Amerikaanse mariniers en Amerikaanse vertegenwoordigers van de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) die in Den Haag zetelt, zo liet de ambassadeur weten.

ANP

 

Reageer op dit artikel