nieuws

Wy.architecten wint met starterswoningen

Geen categorie

WY.architecten (van wylick architecten) is de winnaar van de C2C-prijsvraag uitgeschreven door de Gemeente Peel en Maas. Het winnende ontwerp bestaat uit 12 nieuwbouw starterswoningen in combinatie met 6 appartementen in een bestaand schoolgebouw, de Moennik.

Wy.architecten wint met starterswoningen

 

 

De nieuwbouwwoningen bestaan uit twee bouwstroken van ieder 6 woningen, waarbij de collectieve groenzone tussen beide stroken worden voorzien van een helofytenfilter. Voor elke cluster van woningen wordt een gezamenlijke warmtepomp nagestreefd in combinatie met stroomopwekking via collectieve PV-cellen op het dak.

Licht

Om de constructie van de woningen zo licht mogelijk te houden wordt hout toegepast. De toe te passen materialen worden zoveel mogelijk gezocht binnen het aanbod van gangbare bouwproducten.

Vrije indeling

Een ruimtelijke opdeling van de compacte woning is achterwege gelaten. De bewoners kunnen hierdoor hun woning met eigen middelen inrichten. Doordat beide bouwlagen via een vide in open verbinding met elkaar staan, wordt het mogelijk voor de ventilatie van het huis onconventionele oplossingen te zoeken.

WY.architecten werkte voor dit project samen met MiBA Vastgoedontwikkeling en Groen Juwelier-Duurzaame ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel